Overwin je uitstelgedragUitstelgedrag is een van de vervelendste eigenschappen die je kan hebben. In een wereld waar alles snel gaat en er vanuit alle hoeken aan je getrokken wordt, is de noodzaak om te presteren groot. Hoe kan het dan dat je soms nauwelijks tot presteren komt en zo jouw volle potentieel nauwelijks benut wordt?

Is het echt uitstelgedrag?

Om te kijken of je last hebt van uitstelgedrag kun je de volgende vragen voor jezelf beantwoorden. Als je meerdere vragen positief beantwoord, dan heb je waarschijnlijk last van uitstelgedrag:

  1. Voelt jouw leven aan als een lange reeks verplichtingen waaraan je niet kunt voldoen? Voel je je machteloos en alsof je zelf geen keus hebt?
  2. Ben je onrealistisch als het gaat om plannen? Weet je niet waar je tijd is gebleven of ben je chronisch te laat bij vergaderingen en/of afspraken?
  3. Ben je vaag over je doelstellingen en waardes? Vind je het lastig om je aan één persoon of aan één project te verplichten?
  4. Heb je het gevoel dat je nergens heen gaat, ben je gefrustreerd of depressief? Heb je het gevoel dat je nooit tevreden bent over wat je bereikt hebt?
  5. Ben je besluiteloos en bang dat je bekritiseerd wordt omdat je een fout maakt? Maak je projecten niet af omdat je ze perfect wilt afronden?
  6. Wordt je belemmerd in je productiviteit door je gebrek aan zelfvertrouwen en assertiviteit? Leg je de schuld buiten jezelf voor jouw fouten omdat je bang bent om je tekortkomingen toe te geven?

Als je een paar vragen uit deze categorieën positief kunt beantwoorden dan is het waarschijnlijk, dat je een probleem hebt met uitstelgedrag. De uitdaging om je uitstelgedrag effectief te lijf te gaan is om er achter te komen in welke innerlijke overtuigingen je uitstelgedrag geworteld is.

Wil je je uitstelgedrag aanpakken?

Wanneer je uitstelgedrag wilt aanpakken, zul je er eerst achter moeten komen waarom je je taken telkens uitstelt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, die elk een verschillende aanpak nodig hebben. Ben je (te) perfectionistisch en ben je bang om iets aan te pakken, omdat je denkt dat het eindresultaat niet goed genoeg zal zijn? Ben je makkelijk afgeleid? Ben je bezig met een baan of een studie die je eigenlijk helemaal niet aanstaat, zodat je alles met tegenzin doet en dus vaak dingen uitstelt? Het kan allemaal: onderzoek waar voor jou het achterliggende probleem ligt en kijk samen met mij wat je daaraan kunt doen.

Je kunt een test doen om een indicatie te krijgen waar je uitstelgedrag wortelt. Klik op de volgende link Test Uitstelgedrag om de test in te vullen. De door jou ingevulde test zal door mij beoordeeld worden. Als je je e-mail correct ingevuld hebt bij de test, krijg je van mij een persoonlijke e-mail met de uitslag en een analyse van de test.

Ik heb de expertise om de achterliggende problemen van uitstelgedrag te onderzoeken en effectief te bestrijden. Hiermee kan jouw uitstelgedrag bij de wortel worden aangepakt. Ik heb reeds vele mensen geholpen om hun uitstelgedrag onder de knie te krijgen.

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten ga je naar de Contact-pagina of stuur je een mail naar info@dagaz-coaching.nl. Je kan ook op de knop onderaan deze pagina klikken. Ik neem dan contact met je op voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismaking-gesprek.