Alle vormen van Coaching & E-coaching

Coaching

“Wat je aandacht geeft, dat groeit!”

Iedereen loopt wel eens vast met zichzelf: of je nou ondernemer bent of huisvrouw.  Of er gebeurt iets waardoor je even afstand moet nemen van jezelf: denk aan ontslag, burn-out of een andere gebeurtenis waardoor je niet meer lekker in je vel zit. Of je weet niet waar je met je carriere heen wilt of je bent ongelukkig in je werk. Vaak wordt er dan niet meteen aan coaching gedacht.

Als coach focus ik op het behalen van resultaten. Ik help je om nieuwe wegen te vinden en jezelf te ontwikkelen om meer effectief te zijn. Ook leer ik je om met minder inspanning en stress jouw doelen te verwezenlijken.

Coachingsvormen:

Voor als je vastloopt in je werk:
 • bij loopbaanvraagstukken of als je een carrière audit wilt
 • voor ontwikkeling van competenties en als je nieuwe vaardigheden wilt leren
 • als je ziek wordt of uitvalt in je werk, bijvoorbeeld door een burn-out
 • als je productiever en effectiever wilt werken om daardoor meer tijd voor jezelf of voor je werk te hebben
 • als de balans tussen werk en privé zoek is
 • als je last hebt van stress en werkdruk

Kenniswerkers krijgen te maken met steeds groter wordende uitdagingen. Of je nou binnen een organisatie werkt of als ZZP-er werkzaam bent. Je moet goed kunnen communiceren, zelfstandig en zelfredzaam zijn en jouw eigen werk goed kunnen organiseren en plannen.

Ik kan je leren om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen werk, om resultaatgericht te werken en je leer- en zelfreflecterend vermogen verder te ontwikkelen. Professionele coaching is dan ook in eerste instantie een ontwikkelinstrument om persoonlijke en professionele groei van jou als persoon te stimuleren.

Elders op deze site vind je ook trainingen die je bij mij kunt volgen. De combinatie van een dergelijke training met coaching levert altijd betere resultaten op dan wanneer enkel een training gevolgd wordt. Onderzoek wijst uit dat het rendement van een training met maar liefst 300% vergroot wordt wanneer training en coaching gecombineerd wordt. Ik help met de vertaling van hetgeen je leert naar de praktijk en zorg ervoor dat je een en ander meteen kan toepassen in je dagelijkse werk.

Ik help je dus om jezelf te ontwikkelen. Ik maak je bewust van hoe jij in je werk staat, hoe je met je werk omgaat en wat de consequenties zijn van de keuzes die jij zelf maakt. Soms is jouw eigen gedrag de oorzaak van de weerstand die je in je werk ervaart. Ik leer je om daar zelf de verantwoordelijkheid voor te nemen en die weerstand aan te pakken. Soms gebruik ik persoonlijkheidstesten of andere testen om competenties of bepaalde aspecten van je gedrag of persoonlijkheid uit te lichten. Dit helpt jou om jezelf beter te begrijpen en om bewuster met je eigen gedrag om te gaan.

Naast coaching heb ik uitgebreide ervaring met loopbaanvraagstukken, outplacement en de begeleiding van (dreigend) ontslag naar werk.

De eigentijdse manier van coaching:
 • coaching als het jou uitkomt: jouw vragen kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bij mij kwijt
 • stel je vraag via e-mail: E-coaching vis e-mail, skype of telefoon
 • heel betaalbaar, pakketten mogelijk in de vorm van week- of maandabonnementen
 • geen reistijd/reiskosten: zowel voor jou als voor mij en daardoor kostenbesparend
 • E-coaching volgens de allermodernste ABC methode van Ribbers & Waringa
 • heel geschikt voor kortlopende trajecten en daardoor snel resultaat

E-coaching verschilt compleet van 1-op-1 coaching, waarbij jij en ik elkaar in levende lijve zien. Als coach moet je ervaring hebben met dit medium, want veel van de technieken die ik normaal zou kunnen toepassen, zijn in de E-coaching minder of helemaal niet bruikbaar. Ik heb uitgebreide ervaring met E-coaching door de wijze waarop ik mijn trainingen opgezet heb. Al mijn trainingen zijn een mix van training en E-coaching. Ik maak gebruik van de ABC methode voor E-coaching die door Alexander Wieringa en Anne Ribbers ontwikkeld is aan de Universiteit van Tilburg. E-coaching is voor alle leeftijden, maar de ervaring wijst uit dat met name 20-ers en 30-ers het prettig vinden om op deze wijze gecoacht te worden.

Als je meer wilt weten over mijn E-coaching, bezoek dan de speciale pagina die ik daarvoor gemaakt heb (LINK).

Wanneer je voor E-coaching kiest, gaat het er allereerst om waarop je gecoacht wilt worden. Vervolgens gaan we samen aan de slag (via E-coaching) om je doelen vast te stellen en die te bereiken.

Wat we daarna precies gaan doen hangt van jou en je doelen af. In het algemeen krijg je van mij reflectieopdrachten die je in je eigen tijd kunt uitvoeren en die we dan samen bespreken. Aandacht, positieve energie en de instrumenten van mij als coach helpen je om snel het gewenste resultaat te bereiken. Ook kunnen verschillende tests een onderdeel van de E-coaching uitmaken. De tests zijn een hulpmiddel om snel tot een gerichte aanpak van je hulpvraag te komen en helpen je sneller je doel te bereiken.

Voor als je vastloopt met jezelf:
 • als je levensvragen beantwoord wilt hebben
 • als het eens tegenzit
 • als je het anders wil
 • als je bewuster wilt leven
 • als je dichter bij je gevoel wilt komen
 • als je ontevreden bent met jezelf

Persoonlijke coaching (of lifecoaching) is de coachingvorm waarbij coachvragen die in jou als persoon gelegen zijn aan de orde komen. Denk bijvoorbeeld aan alle thema’s die te maken hebben met persoonlijke groei of thema’s die te maken hebben met het identificeren en realiseren van je doelen.

Iedereen ontwikkelt in zijn leven wel eens blinde vlekken in het eigen gedrag. Ik kan je helpen om je bewustzijn van je gedrag te verdiepen en je leren om beter te relecteren op het eigen gedrag. Ik leer je om van jezelf te leren.

Mijn coaching is gericht op het mogelijk maken van verandering van binnenuit. Door je bewuster te laten omgaan met je eigen gedrag. Hierdoor leer je om zelf problemen op te lossen en zelf antwoorden op jouw vragen te vinden. Ik help je om je nieuwe kennis te verwerven en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Resultaatgericht en praktisch van aard.

Met name in persoonlijke coaching is de “klik” met de coach van groot belang. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat – wanneer die verbintenis ontbreekt – een goed coachingtraject niet of slechts moeizaam tot stand kan komen. Ik werk daarom samen met een aantal andere coaches die op specifieke terreinen bepaalde coachingvaardigheden hebben.

Als je last hebt van je uitstelgedrag:
 • als jouw uitstelgedrag je hindert en je functioneren in het werk in de weg zit
 • als wilt leren waar je uitstelgedrag vandaan komt en wat je er aan kan doen
 • als je het eindelijk wilt aanpakken en bereid bent om jouw schaamte en schuldgevoel te overwinnen
 • als perfectionisme en faalangst je belemmeren in je werk
 • als je je tijd verdoet met zaken die onbelangrijk zijn en geen prioriteit hebben
 • als je de smoezen en excuses zat bent en je eindelijk je uitstelgedrag wilt aanpakken

Uitstelgedrag is een van de vervelendste eigenschappen die je kunt hebben. Lastig voor je omgeving maar vooral ook voor jou. Zeker ook omdat uitstelgedrag bijna altijd gepaard gaat met schuldgevoelens en schaamte voor je gedrag.

Uitstelgedrag is op verschillende assen gelegen. Daarom start een coachingtraject op uitstelgedrag bijna altijd met een test. Mensen die last hebben van hun uitstelgedrag scoren in deze test bijna altijd op meerdere subschalen. Anders gezegd ligt het uitstelgedrag op meerdere assen.

Ik help je om het uitstelgedrag op elk van deze “assen” onder controle te krijgen. Je kunt uitstelgedrag nooit helemaal uitbannen. Wat wel kan is het zodanig te beperken dat je er mee kan leven. Bewustwording van jouw eigen gedrag speelt daarbij een grote rol.

Veel uitstelgedrag komt vanuit een weerstand om aan de werkzaamheden te beginnen. Ik help je om die weerstanden te onderzoeken en om je bewust te worden welke “triggers” die weerstanden oproepen. Wanneer je je bewust bent van de momenten dat jouw weerstand om aan je werk te beginnen opgeroepen wordt, gaan we samen werken aan effectieve strategieen om die weerstanden het hoofd te bieden.

Samen werken we er aan om jouw uitstelgedrag tot een beheersbaar fenomeen terug te brengen.