Wordt jouw e-mail de baas!

Vandaag gaan we verder met de derde uitdaging van de Inbox Zero Challenge: als lezers van mijn blog kun je meedoen met de Inbox Zero challenge van Asian Efficiency!

De originele blogpost (3e artikel uit de reeks) van Asian Efficiency kun je hier vinden: http://www.asianefficiency.com/email-management/inbox-zero-challenge-3/

Let wel: de credit voor deze serie artikelen is volledig voor rekening van Asian Efficiency. Klik op de link als je meer over hen wilt weten.

Dit is de derde uitdaging (vrij vertaald uit bovenstaand artikel):

Uitdaging 3:

Schrijf je uit van die irritante e-mail nieuwsbrieven

Gisteren liet ik je zien hoe je door het toepassen van de 4 X ”D”, 1 X ”A” methode jouw e-mail snel en efficiënt kan verwerken. In de uitdaging van vandaag gaan we de strijd aan met de ”vervuilers” van je Postvak IN: de e-mail nieuwsbrieven. We gaan je helpen om de hoeveelheid e-mail die je krijgt te beperken door die mails die je niet wil ontvangen uit je Postvak In te verbannen.

Waarschijnlijk krijg je bergen mail van sites en/of diensten waarvan je vergeten bent dat je ooit daarop een abonnement genomen hebt. Die vies en services vergeten jou echter niet! Ze blijven je wekelijks (soms zelfs dagelijks) mailen over dingen en onderwerpen waar je helemaal gen belangstelling (meer) voor hebt. Pas wanneer je beseft hoeveel dat er zijn, krijg je in de gaten hoe slecht die nieuwsbrieven voor je productiviteit zijn.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om van die nieuwsbrieven af te komen

Elke nieuwsbrief is verplicht om een link te plaatsen om je uit te schrijven. daardoor is het eenvoudig om die nieuwsbrieven in jouw mail op te zoeken en apart te zetten. Doe een zoekopdracht in je e-mail programma zoek naar ”unsubscribe” en/of ”uitschrijven’. Tien tegen één dat je zo 90% van alle nieuwsbrieven te pakken hebt.

Van dit lijstje beslis je wat je in de toekomst nog wilt lezen. Van de rest klik je rücksichtslos op de Unsubscribe of de Uitschrijven link om die e-mails voortaan niet meer te ontvangen. Je e-mail de baas door de voordeur en dus je brievenbus dicht te houden.

Leermoment:

Zoek een paar nieuwsbrieven die je best kan misen en klik op ”Uitschrijven”. Alleen al het uitschrijven van één nieuwsbrief kan het aantal e-mails dat jouw Postvak In bereikt flink reduceren.

Als je op mijn columns geabonneerd bent, dan hoop ik dat je je daarvoor niet gaat uitschrijven…


Ben je geprikkeld door dit artikel en de bijbehorende uitdaging? Wil je meer weten over effectiever en efficiënter werken? Wil je jouw time management op een hoger niveau brengen? Of groeit de e-mail je nog steeds boven het hoofd? Mail mij dan op info@dagaz-coaching.nl of bel mij op 06 – 5159 9882.

Let op je mail! Morgen krijg je de volgende mail in deze uitdaging!

Vorige uitdaging in deze serie: http://www.dagaz-coaching.nl/e-mail-uitdaging-dag-2-verwerk-e-mailgestructureerd/

Wil jij als eerste mijn artikelen in je mailbox?
Schrijf je dan hier in voor mijn columns!

Ik heb net zo'n hekel aan SPAM als jij. Je e-mail adres is bij mij veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven!