Anno 2016 kunnen we de smartphone niet meer uit ons leven wegdenken. We hebben allemaal een iPhone of een Android toestel en chatten via WhatsApp is heel gewoon geworden.

Chatten met je coach is uiterst laagdrempelig. De meeste mensen hebben hun smartphone altijd bij de hand. Dat maakt de coach een stuk toegankelijker dan via e-mail of Skype. Met name jongeren kunnen baat hebben bij chat-coaching. Een chat is zo verstuurd en er is geen fac-to-face contact.

Het uitschrijven van gedachten en emoties blijkt een positief effect te hebben op de diepgang van coachingsgesprekken. Uit diverse onderzoeken van de Amerikaanse psycholoog James. W. Pennebaker (1997c, 1999, 2006) blijkt namelijk dat het opschrijven van emoties en gedachten effectiever is dan alleen praten erover. Bij het opschrijven denkt iemand tegelijk ook na over de emotie zelf en de situatie die deze oproept. Vergeleken met een meer uitgestelde vorm van geschreven communicatie als e-mail, heeft chatten het voordeel dat je realtime-boodschappen meteen over en weer kunt checken.

Betaalbaar: Vanaf slechts 20 euro per maand op abonnementsbasis

Voor wie:

  • Jongeren: Faalangst, Pesten, Gepest worden, ADHD, Gedrag, Schoolprestaties, Eenzaamheid
  • Ouders: Omgang met je kinderen, Opvoeding, Grenzen stellen en bewaken, Moeilijk gedrag
  • Volwassenen: Pesten op de Werkvloer, Gepest worden, Eenzaamheid, Zelfvertrouwen, perfectionisme, Uitstelgedrag, Faalangst
  • Scholen: Begeleiding schoolcoaches, Functioneren onderwijsgevend personeel, Inzicht in eigen handelen, Vertrouwelijkheid